Εκτύπωση
Κατηγορία: programmata-el
Εμφανίσεις: 1743

ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

25 Ιουλίου 2018 – 24 Οκτωβρίου 2021

 

Μεταξύ των κύριων καινοτόμων χαρακτηριστικών του, το μανιτάρι μπορεί να προσφέρει -μέσω των εκλεκτών οργανοληπτικών ιδιοτήτων και της ελκυστικότητάς του σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών- ένα μεγάλο μέρος της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης D καθώς και σημαντικές ποσότητες β-γλυκανών, απαραίτητων αμινοξέων και αντιοξειδωτικών. Για να φτάσουμε στο αναμενόμενο αποτέλεσμα, αρκετά στελέχη άγριων Πλευρώτους Οstreatus και Εryngium (που προέρχονται από διάφορους ελληνικούς οικοτόπους, καθώς έχει προτεραιότητα η εκμετάλλευση του δυναμικού της «κρυμμένης» εθνικής βιοποικιλότητας).

Ακολούθησε κλινική δοκιμή σε 70 εθελοντές με υψηλό δείκτη μάζας σώματος για την αποσαφήνιση των ευεργετικών επιδράσεών του στη ρύθμιση των καρδιομεταβολικών δεικτών (φλεγμονή και οξειδωτικό στρες) και στην αύξηση της βιταμίνης D στον ορό του αίματος. Ο προϋπολογισμός συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από ελληνικούς εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

 

 

01.jpg 02.jpg 03.jpg

04.jpg 05.jpg ag01.jpg

ag02.jpg ag03.jpg ag04.jpg

ag05.jpg ag06.jpg