Ποιοί είμαστε - Τι κάνουμε

 

H «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ» ανήκει στους δύο γεωπόνους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί στην μυκητολογία και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο των μανιταριών από το 1995.

Η εταιρεία μας ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το Μάρτη του 2004, με την εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και την δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας μανιταριών στην Ελλάδα, ενώ το 2006 εισήλθε στην παραγωγή μανιταριών Πλευρώτους και Λεντινούλα.

Η έδρα μας βρίσκεται στπ πρότυπο συσκευαστήριο μας στους Καθενούς Ευβοίας, ενώ συγχρόνως λειτουργεί η κεντρική μας μονάδα παραγωγής υποστρωμάτων και η πρότυπη μονάδα μας παραγωγής μανιταριών.

  

 

 

 

 


 

H ιστορία μας

 

2003-Ιούνιος. Ο Θανάσης Μαστρογιάννης και ο Λευτέρης Λαχουβάρης (Μυκητολόγοι του Γ.Π.Α) ξεκινούν την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και την δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας μανιταριών στην Ελλάδα.

2004-Μάρτιος. Η πρώτη παραγωγή τυποποιημένου υποστρώματος καλλιέργειας μανιταριών σε μπλοκ των 18 κιλών είναι γεγονός. Παραγωγικότητα 10.000 μπλοκς / εβδομάδα.

2006-Ιούνιος. Έναρξη της πρώτης οργανωμένης μονάδας παραγωγής μανιταριών Λεντινούλα – shiitake στην Ελλάδα. Παραγωγικότητα 1 τόνος νωπού shiitake (Λεντινούλα) / εβδομάδα.

2006-Σεπτέμβριος. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας μονάδας για την παραγωγή Πλευρώτους, συνολικής έκτασης 3.300m2.

2009-Ιούλιος. Η μονάδας παραγωγής Πλευρώτους επεκτάθηκε με τη δημιουργία 9 νέων θαλάμων, συνολικής έκτασης 3.240m2.

2010-Νοέμβριος. Η εταιρία μας έλαβε το βραβείο "Γκουρμέ" για την "Φρέσκια Λεντινούλα".

2013-Μάιος. Το βραβείο "Καινοτομίας" απονέμεται στην εταιρία μας από τον "Γαστρονόμο".

2015-Σεπτέμβριος. Η πρώτη εξαγωγή υποστρώματος Πλευρώτους σε Τρίτη χώρα είναι γεγονός.

2016-Ιανουάριος. Δημιουργήθηκε το νέο σύγχρονο συσκευαστηρίο μας, συνολικής έκτασης 725m2.

2016-Μάιος. Το πρώτο μας σημείο Λιανικής Πώλησης ξεκίνησε την λειτουργία του σε ένα υπέροχο και πολύ ζεστό χώρο συνολικής επιφάνειας 70m2.

2016-Μάρτιος. Έγινε η παρουσίαση στις Βρυξέλες του πρώτου προϊόντος αποξηραμένων μανιταριών πλούσιο σε βιταμίνη D στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος "Trafoon".

2018-Μάρτιος. Έναρξη μεγάλου ερευνητικού προγράμματος πάνω στη μελέτη των μανιταριών, στα πλαίσια του «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» σε συνεργασία με το "Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών", το "Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο" και το "Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών".

2018-Ιούνιος. Οργάνωση συλλογής του αχύρου που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή υποστρωμάτων με δικά μας μέσα. Δυναμικότητα 3KTN/year, 500Kg μπάλα αχύρου.

2019-Ιούνιος. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή 2 νέων θαλάμων επώασης υποστρώματος δυναμικότητας 8.000 μπλοκ.

 

 

 

Οι Άνθρωποί μας

 

md people el 2

 

Τα Βραβεία μας

 

 

  • Το προϊόν «Φρέσκα Μανιτάρια Λεντινούλα» απέσπασε ΒΡΑΒΕΙΟ GOURMET 2009-2010
  • Βραβείο ελληνικό τυποποιημένο προιόν «Τα 100 καλύτερα 2012» στο “Ελαιόλαδο με λευκή τρούφα 100ml” και «Βούτυρο με λευκή τρούφα 100ml»
  • Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμος 2013 «ελληνική καινοτόμος επιχείρηση»
  • Βραβείο Πρότυπης καλλιέργειας 2014 Επιμελητήριο Ευβοίας
  • ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ OLYMPAWARD 2018 ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ»
  • ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ OLYMPAWARD 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ «ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ»
  • ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ OLYMPAWARD 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ «ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ»