- Λεπτομέρειες
- Γράφτηκε από τον/την Eva
- Κατηγορία: etairia-el
- Εμφανίσεις: 11715
Σχετικά με εμάς
Η ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ ανήκει στους δύο γεωπόνους, Πτυχιούχους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη οι οποίοι με εξειδίκευση στην μυκητολογία, δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο των μανιταριών από το 1996. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2003.
Η μονάδα παραγωγής βρίσκεται στο νησί της Εύβοιας, στους πρόποδες του όρους Δίρφυς.Μια μονάδα παραγωγής υποστρώματος 15000m2, 20 σήραγγες καλλιέργειας μανιταριών 360m2 έκαστη, μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας 800m2 και ένας ελαιώνας 8 στρεμμάτων είναι μεταξύ των εγκαταστάσεων της ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ. Η ετήσια παραγωγή υποστρωμάτων Πλευρώτους είναι περίπου 600τόνοι, φρέσκων μανιταριών 300τόνοι μανιτάρι Πλευρώτους, 35τόνοι κίτρινο Πλευρώτους και 26τόνοι Λεντινούλα. Συγκομιδής άγριων μανιταριών και παράγωγων προϊόντων η ετήσια παραγωγή είναι περίπου 0,2τόνοι φρέσκια άγρια τρούφα, 10τόνοι σκευάσματα ελαιόλαδου τρούφας, 10τόνοι αποξηραμένα άγρια μανιτάρια, 10τόνοι σούπες μανιταριών με αποξηραμένα μανιτάρια, 2,7τόνοι ορεκτικά «μεζέ» μανιταριών και 8,5τόνοι ρύζια & ζυμαρικά μανιταριών. Γίνεται συγκομιδή άγριων ελληνικών μανιταριών. επεξεργασία, συσκευασία, και καταγραφή άγριων μανιταριών (Boletus spp., Cantharellus spp., κ.λπ.).
Άγρια Μανιτάρια & Τρούφες
Η ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ διαθέτει ένα καλά λειτουργικό δίκτυο κυνηγών και συλλεκτών τρούφας . Οι τρούφες και τα άγρια μανιτάρια μας διαλέγονται υπεύθυνα από το φυσικό τους περιβάλλον υπό την καθοδήγηση των γεωπόνων μας, με την ικανότητα να συλλέγει άγρια βρώσιμα μανιτάρια από διαφορετικά ελληνικά δάση, όπως το Porcini, το Chanterelle, το Black Trumpet και το μανιτάρι του Καίσαρα—τα οποία έχουν μεγάλη αξία τόσο εμπορικά όσο και γαστρονομικά.
Προϊόντα
Τόσο τα καλλιεργημένα όσο και τα άγρια μανιτάρια έχουν υψηλή διατροφική αξία, είτε συνοδεύουν απλά καθημερινά μαγειρεμένα ή μοντέρνα γαστρονομικά πιάτα. Η σειρά προϊόντων ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ περιλαμβάνει πάνω από 100 συμβατικές και μοναδικές φόρμουλες μανιταριών, που δημιουργήθηκαν από έμπειρους ειδικούς τροφίμων, διαιτολόγους και σεφ. Αυτά αποτελούν μια πλούσια ποικιλία από σούπες μανιταριών, ζυμαρικά μανιταριών, ριζότα μανιταριών, φαρμακευτικά μανιτάρια, μαριναρισμένα μανιτάρια, τρούφες, λάδια και μπαχαρικά από τρούφες, καθώς και συνοδευτικά από μανιτάρια όπως αλμυρά μπισκότα, κριτσίνια αλλά και λιχουδιές όπως μαύρη σοκολάτα και γάλακτος.
Αποστολή
Ξεκινήσαμε την πρώτη μας επαφή με τα μανιτάρια το έτος 1990 σαν φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολούμαστε με την καλλιέργεια των μανιταριών από το έτος 1996. Αποστολή μας είναι η καλλιέργεια εξωτικών μανιταριών, σε οργανικά φυσικά υλικά, η μελέτη νέων μεθόδων καλλιέργειας για παραγωγή μανιταριών με βιονεργά συστατικά και η παραγωγή υγιεινών τροφίμων με βάση τα μανιτάρια.
Όραμα
Η διάδοση της γνώσης των μανιταριών στο ευρύ κοινό μέσω της δημιουργίας ενός γαστρονομικού πάρκου μανιταριών, όπου θα περιλαμβάνει σημαντικές δράσεις σε συνεργασία με σχολεία, πανεπιστήμια, φυσιολατρικές ομάδες κτλ.
Αξία
Η γνώση και η υποστήριξη δορυφορικών μονάδων παραγωγής μανιταριών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κόσμο.
Η παραγωγή νόστιμων και χρηστικών προϊόντων τροφίμων μανιταριών με λειτουργικές ιδιότητες για την υγεία μας.
- Λεπτομέρειες
- Γράφτηκε από τον/την Eva
- Κατηγορία: etairia-el
- Εμφανίσεις: 5322
Τα Βραβεία μας
- Το προϊόν «Φρέσκα Μανιτάρια Λεντινούλα» απέσπασε ΒΡΑΒΕΙΟ GOURMET 2009-2010
- Βραβείο ελληνικό τυποποιημένο προιόν «Τα 100 καλύτερα 2012» στο “Ελαιόλαδο με λευκή τρούφα 100ml” και «Βούτυρο με λευκή τρούφα 100ml»
- Βραβείο Ποιότητας Γαστρονόμος 2013 «ελληνική καινοτόμος επιχείρηση»
- Βραβείο Πρότυπης καλλιέργειας 2014 Επιμελητήριο Ευβοίας
- ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ OLYMPAWARD 2018 ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ»
- ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ OLYMPAWARD 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ «ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ»
- ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ OLYMPAWARD 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ «ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ»
- Λεπτομέρειες
- Γράφτηκε από τον/την Eva
- Κατηγορία: etairia-el
- Εμφανίσεις: 8370
H ιστορία μας
2003-Ιούνιος. Ο Θανάσης Μαστρογιάννης και ο Λευτέρης Λαχουβάρης (Μυκητολόγοι του Γ.Π.Α) ξεκινούν την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και την δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας μανιταριών στην Ελλάδα.
2004-Μάρτιος. Η πρώτη παραγωγή τυποποιημένου υποστρώματος καλλιέργειας μανιταριών σε μπλοκ των 18 κιλών είναι γεγονός. Παραγωγικότητα 10.000 μπλοκς / εβδομάδα.
2006-Ιούνιος. Έναρξη της πρώτης οργανωμένης μονάδας παραγωγής μανιταριών Λεντινούλα – shiitake στην Ελλάδα. Παραγωγικότητα 1 τόνος νωπού shiitake (Λεντινούλα) / εβδομάδα.
2006-Σεπτέμβριος. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της νέας μονάδας για την παραγωγή Πλευρώτους, συνολικής έκτασης 3.300m2.
2009-Ιούλιος. Η μονάδας παραγωγής Πλευρώτους επεκτάθηκε με τη δημιουργία 9 νέων θαλάμων, συνολικής έκτασης 3.240m2.
2010-Νοέμβριος. Η εταιρία μας έλαβε το βραβείο "Γκουρμέ" για την "Φρέσκια Λεντινούλα".
2013-Μάιος. Το βραβείο "Καινοτομίας" απονέμεται στην εταιρία μας από τον "Γαστρονόμο".
2015-Σεπτέμβριος. Η πρώτη εξαγωγή υποστρώματος Πλευρώτους σε Τρίτη χώρα είναι γεγονός.
2016-Ιανουάριος. Δημιουργήθηκε το νέο σύγχρονο συσκευαστηρίο μας, συνολικής έκτασης 725m2.
2016-Μάιος. Το πρώτο μας σημείο Λιανικής Πώλησης ξεκίνησε την λειτουργία του σε ένα υπέροχο και πολύ ζεστό χώρο συνολικής επιφάνειας 70m2.
2016-Μάρτιος. Έγινε η παρουσίαση στις Βρυξέλες του πρώτου προϊόντος αποξηραμένων μανιταριών πλούσιο σε βιταμίνη D στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος "Trafoon".
2018-Μάρτιος. Έναρξη μεγάλου ερευνητικού προγράμματος πάνω στη μελέτη των μανιταριών, στα πλαίσια του «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» σε συνεργασία με το "Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών", το "Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο" και το "Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών".
2018-Ιούνιος. Οργάνωση συλλογής του αχύρου που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή υποστρωμάτων με δικά μας μέσα. Δυναμικότητα 3KTN/year, 500Kg μπάλα αχύρου.
2019-Ιούνιος. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή 2 νέων θαλάμων επώασης υποστρώματος δυναμικότητας 8.000 μπλοκ.