Φρέσκα Άγρια Μανιτάρια

 

Σχετικά με τα αυτοφυή (άγρια) μανιτάρια η εταιρεία μας έχει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο εκπαιδευμένων συλλεκτών-συνεργατών που συλλέγουν μανιτάρια στα ελληνικά δάση.  Πραγματοποιούμε τακτικούς μικροβιολογικούς και χημικούς ελέγχους σύμφωνα με τις νομοθεσίες της Ε.Ε. σχετικά με τους κινδύνους μόλυνσης από βαρέα μέταλλα (EC1881/2006, EU2018/73) και τα μέγιστα επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων (EC 299/2008).

Τα νωπά μανιτάρια διακινούνται και εμπορεύονται μέσα σπό το εγκεκριμένο συσκευαστήριό μας. Κωδικός συσκευαστηρίου 07865 (νόμος 2090/31/07/2014).

Όπως όλα τα άγρια μανιτάρια σε όλο τον κόσμο, έτσι και τα ελληνικά άγρια μανιτάρια κάνουν την εμφάνισή τους και αναπτύσσονται μετά από βροχή. Στην Ελλάδα απαντώνται κυρίως το Φθινόπωρο και τον Μάιο έως μέσα Ιουλίου.

Tο μικροκλίμα που δημιουργείται στα ελληνικά δάση μετά τις βροχές, όπου το νερό και την υψηλή υγρασία διαδέχεται ο ήλιος, επιτρέπει την ανάπτυξη μανιταριών με την ιδανική υγρασία,  εξαιρετική υφή, χωρίς λάσπες ή χώματα προσκολλημένα πάνω σε αυτά. Τα άγρια μανιτάρια ευδοκιμούν κάτω από έλατα, βελανιδιές και οξιές και οι γείτονές τους είναι άγρια τριαντάφυλλα και φράουλες, θυμάρι, ρίγανη και πληθώρα άγριων βοτάνων. Τα ελληνικά δάση  που προτειμούμε να συλλέγουμε βρίσκονται μακριά από τη βιομηχανική ρύπανση.